Brampton Grove – Current Project 

Brampton Grove

In a quiet, tree-lined road in North London, this five-bedroom family home, with accommodation over three floors, required total refurbishment having not been modified for twenty-five years.  Ann and her team worked with Henry Busiakiewicz of BB Partnership Architects to re-model this delightful detached house.

At first glance, it was apparent that the existing interior layouts were not functioning optimally, and the following key problems were identified:

 

  1. The hall was wasting space.
  2. The house’s aspect is north facing, so the living area was not benefitting from any south-facing light, meaning the functionality of the room was segmented and unbalanced.
  3. The kitchen had too many doors, limiting the space and functionality.
  4. The existing garage was being used as a store room.
  5. The landing and staircase to the first floor had a lot of wasted, unusable space.
  6. The bedrooms and en-suites were of good sizes, but were badly laid out.
  7. The potential of the floor space in the master bedroom floor was not being maximised.
  8. There was no study, and a lack of storage.

To address these issues, Interior Architecture made the following changes to maximise the potential of the house to achieve its full special capability, creating an amazing living space:

 

  1. Moved the entrance, reducing the size of the hall and redesigned the staircase layout based around the existing beam locations and structure to create an ergonomically proportioned hallway and staircase.
  2. Created a new, larger living room located at the front of the house, with a feature see through contemporary fireplace leading through to the dining room at the rear. This maximised the space and delivered a better-proportioned living area.
  3. Re-planned the kitchen and utility to enhance the functionality of kitchen and family room.
  4. The garage was re-planned to include a study, hall storage and luxury cloakroom, fitting for a property of this size and location.
  5. The heart of the house – the staircase, hall and landing – were remodelled to highlight the most prominent and important interior spaces.
  6. To the first floor, bedrooms now have clearly defined functionality. In addition, storage and a media room now provide the house with the flexibility to meet current market requirements.
  7. The staircase was altered to enter the master bedroom floor to the side, creating an enhanced and better-balanced master suite.

Discover more

Discover some of the other stunning projects we have been fortunate enough to work on

Like What You See?